PETER FABER STICHTING

Oprichting Peter Faber Stichting

Peter Faber: 'Op 16 jarige leeftijd hoorde ik op school de historische woorden: 'Faber, jij komt uit Amsterdam Noord, en uit Amsterdam Noord is nog nooit iets goeds vandaan gekomen. In noord stonden vroeger de galgen Faber en die stonden daar niet voor niks. Faber Jij bent niks, jij kan niks en jij wordt niks.!
'Oktober 2008, 50 jaar later, is de Peter Faber Stichting opgericht met als doel jongeren in Tuindorp Oostzaan/Amsterdam Noord iets terug te geven, van wat ik zelf als opgroeiende jongen in datzelfde dorp heb gemist zoals trots, zelfvertrouwen en de ontdekking dat je meer kunt dan je denkt te kunnen'.

Doelstelling Peter Faber Stichting
Doelstelling Peter Faber Stichting

De Peter Faber Stichting heeft als doel: Iedereen ongeacht achterstand of beperking de switch laten maken van passief naar actief in het leven staan. Destructieve energie omzetten in Creatieve energie. Dit gebeurt door middel van theaterprojecten, trainingen en workshops, onder het motto

'Ik kan het, ik wil het en ik doe het. Nu!'


Wat doet de Peter Faber Stichting?

  • De stichting introduceert bij kinderen van de bovenbouw het altijd en overal geldige Kampioens Paspoort voor een levenslange reis. Elk kind is kampioen.

  • Mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking ontdekken; ‘Mijn lijf heeft dan wel een beperking, maar ik bén geen beperking. Ik zit in dat lijf en kan met mijn mogelijkheden sporten en spelen. Ik kan in actie komen’.

  • Gedetineerden worden getraind om ze de Hoofdrol in hun Eigen Leven te geven. ‘Uit de Bajes terwijl je er nog in zit!’

  • Met jongeren werkt de PFS aan het project Hangen of Leven. Je hangt als vast zit aan je verleden, aan je strafblad, aan gewoontes en je leeft als je in actie komt met jouw unieke, authentieke mogelijkheden. De resultaten zijn verbluffende raps, films, acts en andere creatieve, spontane uitingen.

De Peter Faber Stichting heeft een Anbi status.